Slijedi jedan sjajan recept za povećanje proteina i ugljikohidrata vašoj ishrani. U receptu su nemasne verzije sastojaka, ne samo zbog toga što količina masti treba biti niža kad radite proces povećanja ugljikohidrata, nego i zbog toga što tako povećavate sadržaja proteina. Ovaj recept nudi ogromnih 64 grama proteina sa svega 5.5 grama masti.
Proteinske palačinke sa svježim sirom
Nizak udio mastiŠta vam je potrebno:
- 2 bjelanjka (28 kalorija, 7g proteina, 0g ugljikohidrata, 0g masti)
- 30g valjane zobi (118 kalorija, 5g proteina, 20g ugljikohidrata, 2g masti)
- 30g whey proteina (117 kalorija, 27g proteina, 0g ugljikohidrata, 1g masti)
- 40g integralnog brašna (149 kalorija, 6g proteina, 29g ugljikohidrata, 1g masti)
- 150g nemasnog svježeg sira (105.5 kalorija, 19g proteina, 4g ugljikohidrata, 1.5g masti)
- Jedna čajna kašika istopljenog maslaca (ili maslinovog, kokosov ulja, po važem izboru)
- Cimet/splenda/truvia/stevia/sirup bez šećera (po vašem izboru)
Sastojci:
64g proteina
53g ugljikohidrata
5.5g masti
517.5 kalorija
Kako ih napraviti:
Stavite jaja, zob, whey protein, brašno i svježi sir i veliku zdjelu i mutite dok smjesa ne postane glatka. Zatim rastopite maslac (po izboru) u zagrijanoj tavi (srednja toplina) prije zalijevanja pola smjese za palačinke. Poslije pečenja, dodajte bilo koji željeni sastojak na palačinke da im date željeni okus.
Ovo je mljac :))
Marina, kako misliš da gubi svoju valjanost? Izgubio je na brzini apsorbcije, ali ona nije ni bitna kada jedeš visoko proteinske palačinke :)
I kako se zove taj protein za kolače? :)
ovaj protein gubi svoju valjanost, postoji poseban protein kojim se moze raditi kolaci.