Prave se brzo, a jedu još brže. Ove bombice možete napraviti nekoliko minuta prije nego vam stignu prijatelji ili da iznenadite svoje ukućane desertom poslije ručka. U svakom slučaju, postat ćete ovisni o ovom receptu.
Brze, nepečene rum bombice
Ukusan desertSastojci:
- 250 g margarina;
- 250 g šećera u prahu;
- 250 g mljevenog keksa;
- 100 g mljevenih oraha;
- 2 kašike ruma;
- 100 g suhog grožđa;
- 100 g čokolade;
Priprema:
Izmutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte keks, mljevene orahe i rum. Od smjese pravite bombice, a u sredini svake stavljate po jedno zrno suhog grožđa.
Stavite ih u papirne korpice, a zatim ih prelijte rastopljenom čokoladom. Stavite ih u frižider na 20 minuta a zatim ih poslužite. Prijatno!