Namirnice koje podgrijavanjem postaju opasne

Opasnost po zdravlje

Da ne bi narušavali zdravlje sebe i svojih najmilijih, mnogi ljudi izbjegavaju kupovinu i korištenje mikrovalne peći koja je inače poznata kao "mali rengen aparat". Stoga, za sve namirnice koje treba podgrijati, okreću se ostalim, dobrim starim načinima grijanja hrane.

Međutim, bilo da se podgrijava u mikrovalnoj peći, u tavi, ili na bilo koji drugi način, postoje namirnice koje se doslovno pretvaraju u nešto toksično i opasno, iako su u suštini veoma hranjive i zdrave. To treba imati na umu kada je u pitanju ovih pet namirnica.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak