Zašto pečene paprike mnogima prave smetnje?

Problemi s probavom

Velikom broju osoba svaki obrok koji sadrži pečene paprike, bilo da su punjene ili obične, stvara stomačne tegobe. Ako ste i vi jedna od njih, vjerovatno ste se pitali o čemu se radi.

Zašto pečene paprike mnogima prave smetnje?

Naime, upravo paprike spadaju među par namirnica čije se pečenje nikako ne preporučuje, a posebno se tu misli na zelene koje imaju dosta deblju kožu od onih koje su zrelije i koje su duže vrijeme bile vezane uz svoju stabljiku.

Mnogi ljudi ovaj neugodni problem rješavaju guljenjem kožice sa paprika koja je potpuno vidljiva nakon pečenja. S druge strane, mnogima je to previše zahtjevno pa radije potpuno izbjegavaju ovu namirnicu.

Ono što ne treba zaboraviti je to da paprike spadaju u red najzdravijeg povrća, pa bi ih definitivno ne bi trebali zaobilaziti, a posebno se preporučuje konzumiranje svježih paprika u salatama. Što se tiče pečenja, tu se više preporučuje paradajz koji ima mnogo bolja svojstva prilikom varenja, a jednako efikasno se može iskoristiti i za punjenje.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak