Dosta je bilo plakanja: Izrežite luk bez suza

Jednostavno rješenje

Koliko ste suza prolili režući luk? Ako ste jedna od osoba kojoj priprema salate skoro uvijek predstavlja pravo emocionalno iskustvo, onda je ovo video za vas.

Dosta je bilo plakanja: Izrežite luk bez suza
Foto: Unsplash

Naime, cijeli razlog izazivanja suza se krije u donjem dijelu luka koji se proteže od dna ka vrhu lukovice. Upravo ovaj dio prilikom presijecanja otpušta gas koji izaziva reakciju naših suznih žlijezda.

Zbog toga, kuhar Jack Show koji na YouTube-u ima svoj kanal, podijelio je savjet kako riješiti taj problem. Zamisao je ta da se jednostavno iskruži pomenuti dio i proslijedi direktno u smeće, te samim tim i rezanje luka kroz suze odlazi u nepovrat.

On također napominje da luk treba rezati od vrha ka dnu, prateći njegovu prirodnu strukturu.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak